Четири победи от четири срещи за Детелина Михайлова в Гърция

  • sjuesju
  • ноември 22, 2018
  • Коментарите са изключени за Четири победи от четири срещи за Детелина Михайлова в Гърция

Четири победи от четири срещи в силното гръцко първенство по тенис на маса записа врачанската състезателка Детелина Михайлова. С това тя помогна на отбора си „Пера“ Атина да поведе във временното класиране с три успеха в първите три мача. Една от победите бе взета срещу фаворита за шампионската титла – „Тавра“ Атина.

„Най-трудната ми победа дойде срещу първата ракета на гръцкия национален отбор – Екатерини Тольо, но успях да я победя с 3:2 и 11:9 в последния гейм“, разказа Михайлова.

През миналия сезон тя отново надделя с 3:1 над най-силната гръцка тенисистка. Детелина Михайлова победи и още една гръцка националка – Йоана Герасимато, както и латвийката Лина Минисуните. Последната победа дойде срещу младата надежда на гръцкия тенис на маса Хриси Фотиадо с 3:2.

„Фотиадо игра много силно срещу мен, като опитът и треньорът ми бяха основните причини, с които успях да спечеля срещата“, каза още Михайлова. „Може да се каже, че две от срещите ми – тези срещу Тольо и Фотиадо спечелих, заради тактическите указания на треньора ми Любомир Георгиев“.

Георгиев, който е треньор във врачанския клуб по тенис на маса „Бобата“, ръководеше и трите срещи на атинския отбор. Това стана, тъй като той получи покана от местното ръководство да заеме мястото на старши треньор по време на мачовете.

В гръцкото първенство по тенис на маса играят почти всички състезателки от българския национален отбор, а с отличното си представяне Детелина Михайлова е единствената българка с пълен актив победи.

Следващият кръг на първенството е на 8 декември, като тогава отборът на врачанската състезателка ще се изправи срещу другия основен фаворит в шампионата „Олимпиакос“.

Междувременно стана ясно, че клубът по тенис на маса „Бобата“ Враца най-накрая получи зала за тренировки. Така от януари Любомир Георгиев и Детелина Михайлова ще започнат активно да тренират деца от града. „Целта е до няколко години да имаме шампиони на България по тенис на маса в шампионатите до 10 и 12 години“, сподели Любомир Георгиев.

Другата основна цел, върху която ще работят врачанските тенисисти е отлично представяне за Детелина Михайлова на държавното индивидуално първенство на България през март. На шампионата през миналата година Михайлова спечели бронзовия медал.