Три бронзови медала от Държавното първенство за Детелина Михайлова

  • sjuesju
  • март 6, 2019
  • Коментарите са изключени за Три бронзови медала от Държавното първенство за Детелина Михайлова
медали от държавното първенство по тенис на маса

Три бронзови медала от Държавното първенство по тенис на маса спечели Детелина Михайлова от СКТМ Бобата – Враца. Призовите класирания за 2019-а година са в индивидуалната надпревара при жените, на двойки жени и в смесените двойки.

Детелина Михайлова стигна до полуфиналите в индивидуалното първенство, като не загуби нито един гейм в трите си елиминационни срещи. Тя победи последователно с по 4:0 Виктория Петкова от Комфорт – Варна, Кристина Иванова от Стоянстрой – Пловдив и Ненка Тушлекова от Асарел-Медет – Панагюрище. В полуфиналната среща Михайлова отстъпи на Мария Йовкова от СКТМ Дунав – Русе с 1:4.

В надпреварата на двойки жени тенисистката на Бобата Враца, заедно с Калина Христова от Корабостроител 92 – Варна, достигнаха леко до полуфиналите след две победи с 3:0 и 3:1. В мача за участие на финала, те загубиха драматично с 2:3 от Кристина Враменцалиева от Стоянстрой – Пловдив и Есин Енвер от НСА.

Отново без загубен гейм, Детелина Михайлова и партньорът й в смесените двойки Стоян Поппетров достигнаха до полуфиналите на първенството. Там обаче отстъпиха на бъдещите шампиони Станислав Голованов и Полина Трифонова.

Шампиони в отделните категории на държавното първенство по тенис на маса станаха Петьо Кръстев при мъжете и Полина Трифонова при жените. На двойки мъже победители станаха Теодор Александров и Денислав Коджабашев, а при дамите спечелиха Мария Йовкова и Полина Трифонова. В надпреварата на смесени двойки победата отиде при Полина Трифонова и Станислав Голованов.

Всички резултати могат да бъдат видяни на сайта на Българската федерация по тенис на маса – bttf-bg.com

За състезателят и треньор в СКТМ Бобата – Враца Детелина Михайлова предстои много важно състезание. Тя и нейния отбор в гръцкото първенство „Пера“ – Атина ще се борят за шампионската титла. Преди последните срещи, те заемат еднолично първото място във временното класиране.